Στη σκιά ενός στελέχους – Σύντομη περιγραφή

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Το πρόγραμμα «Στη Σκιά ενός Στελέχους» (Job Shadow) αποτελεί μία εκπαιδευτική δραστηριότητα και είναι μία τρίωρη επίσκεψη μαθητών σε εργασιακό περιβάλλον-επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επισκέπτονται μία εταιρεία-επιχείρηση, έρχονται σε άμεση επαφή με στελέχη της με σκοπό να γίνουν κοινωνοί της επαγγελματικής λειτουργίας των στελεχών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στελέχη της εταιρείας μιλάνε στους μαθητές, εξηγούν τη δομή της επιχείρησης και τα διάφορα τμήματα που υπάρχουν σε αυτήν, τον τρόπο λειτουργίας τους και το ρόλο που παίζουν το καθένα ξεχωριστά για το προϊόν ή την παροχή υπηρεσιών της εταιρείας. Ακολουθεί κάποια ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, εφόσον είναι εφικτό, και η επίσκεψη συνήθως ολοκληρώνεται με μία μικρή συζήτηση όπου οι μαθητές διατυπώνουν τυχόν ερωτήσεις ή απορίες.

Η διάρκεια της επίσκεψης υπολογίζεται συνήθως στις 2-3 ώρες. Στελέχη της επιχείρησης διηγούνται τις προσωπικές τους εμπειρίες από τον επιχειρηματικό χώρο και συχνά αναφέρονται στις σπουδές τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά στις επιλογές που θα πρέπει να κάνουν αργότερα για να επιλέξουν κατεύθυνση και επάγγελμα. Συνεπώς, το πρόγραμμα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχοντας σαν βασικό σκοπό οι μαθητές να διερευνήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και ταυτόχρονα να αξιολογήσουν δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στην αγορά εργασίας.

Για να δείτε τα περιεχόμενα του μαθήματος πατήστε εδώ

Last modified: Wednesday, 23 October 2013, 11:47 AM